BUCURIA DE A DĂRUI


Loading Map....

Cand are loc aceasta activitate?
13/05/2019 - 18/05/2019
Intreaga zi


Proiectul „bucuria de a dărui” propune o serie de activități prin care elevii să cunoască mai bine bătrânii, să afle cât mai multe lucruri despre dorințele acestora, sa manifeste respect pentru etapa senectuții, dar și să înțeleagă c nevoile bătrânilor. Implicarea altor membrii ai comunității în calitate de parteneri duce la dezvoltarea spiritului civic și a mândriei apartenenței la o instituție. Acest proiect cuprinde o serie de activități care sunt menite să întregească activitatea educativa a școlii, și nu numai, aducând un surplus informațional elevilor.

Evenimentul este deschis publicului și are în jur de 65 de voluntari și are ca parteneri : Primăria Bratca, Centrul Cultural Bratca, Liceul Teoretic nr. 1 Bratca, Clasa integrată Bratca CSEI Orizont, Centrul de bătrâni Sf. Pantelimon de la Ponoara, Parohia Orodoxa Bratca, și diverși sponsori.

Activitățile cuprinse în acest proiect sunt confecționarea de către elevi a unor mici cadouri pentru bunicii de la Centrul de bătrâni, o activitatea ce are loc la Centrul Cultural Bratca împreună cu cadrele didactice și preotul paroh din Bratca radu marian pentru a le vorbi copiilor despre iubirea fata de semenii noștri, despre importanța milosteniei și despre importanța voluntariatului în viața fiecăruia dintre noi, indiferent despre ce act de voluntariat vorbim.