Marti, de SNV


La evenimentul „Voluntariatul – expozitie vie”, in Parcul Teatrului din Constanta s-au reunit 35 de voluntari din diverse ONG-uri pentru a promova voluntariatul, intr-o forma inedita, celor peste 160 de persoane prezente in parc pe parcursul dupa-amiezei.  Totul a inceput cu o prezentare a expozitiei, dupa care reteta evenimentului a fost simpla: In timp ce unii voluntari s-au ocupat de organizare, alti voluntari au fost „exponatele vii”, reflectant voluntariatul pentru mediu, educatie, sport, samd. in interactiunea cu oamenii ce se plimbau prin parc. Pentru a aduce un plus de culoare si animatie in parc si a atrage mai multi vizitatori, a avut loc in acelasi timp si atelierul de creatie de obiecte sau bijuterii handmade din scoici (al celor de la ADAPTO), cat si un atelier de face-painting. Au fost prezente, cu voluntari, asociatiile Civicum Voluntaris, ONG Mare Nostrum, Asociatia pentru Promovarea Egalitati intre Tineri ADAPTO, Asociatia Sweet Land, Asociatia Impreuna pentru viitor Constanta, Comitetul National pentru Drepturile Copilului Constanta, Asociatia Judeteana pentru Sport a Persoanelor cu Handicap Constanta, Asociatia Sigma Development, Fundatia Giovanni Bosco, Asociatia Grupurilor Locale de Tineret filiala GLT „Tineri Mereu” Constanta şi Directia Judetean pentru Sport si Tineret Constanta.

 

 

La Scoala Speciala „Sf. Vasile“ din Craiova invata copii cu hipoacuzie si cu deficiente senzoriale asociate. Unii copii nu aud deloc, altii aud foarte putin. Doamnele voluntare de la Asociatia Orizont Cultural T au mobilizat marti 26 de copii si 5 adulti care au donat haine si jucarii pentru a aduce un strop de bucurie si normalitate in viata acestor copii. Incarcati cu pachete, au mers in vizita la acestia si au petrecut cateva ore impreuna, vizitand si internatul si cantina acestuia. Toti copiii au avut ceva de invatat unii de la altii. Gazdele s-au bucurat de interesul aratat de vizitatorii voluntari, iar voluntarii au aflat la randul lor cate un pic din viata copiilor din lumea tacerii, dar si cum e sa locuiesti intr-un internat!

La Resita, tinerii din oras au fost invitati la Free Ocico, in Centrul de Tineret Mansarda, cu imbracamintea pe care nu o mai folosesc, dar care ar putea fi folosita de tineri cu mai putine posibilitati materiale. Ca in fiecare an, raspunsul a fost pozitiv si a avut loc un schimb de haine, in timp ce surplusul de haine ramas a fost donat filialei locale Caritas. Activitatea a fost gandita atat ca eveniment de socializare pentru tinerii din Resita, dar mai ales ca activitate de incurajare a consumului responsabil (inclusiv de haine!) si ca dezbatere cu privire la consumism.

Asociatia Tineri pentru Comunitate, din Bistrita, si-a mobilizat voluntarii buni cunoscatori ai limbii engleze, pentru a-si impartasi cunostintele si cu beneficiarii Centrului de Noapte din oras, persoane fara adapost. Timp de 2 ore, acestia au sustinut un mic curs de limba engleza pentru cei de acolo si nu in orice mod, ci cu ajutorul unor jocuri si planse. Pentru ca beneficiarii au declarat ca sesiunea a fost foarte interesanta, iar voluntarii s-au simtiti la randul lor utili, activitatea va continua pe tot parcursul Saptamanii Nationale a Voluntariatului!

 

*Acestea sunt doar cateva din povestile de implicare din Saptamana Nationala a Voluntariatului (culese de internii SNV, carora le multumim pentru ajutor!). Pentru lista completa a evenimentelor vezi sectiunea Calendar. Urmareste actiunea si pe pagina noastra Facebook!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.