Tema SNV 2022


Voluntariatul de familie – tema SNV 2022

Ultima perioadă ne-a învățat poate mai multe lecții decât ne-am dorit. Dar ne-a arătat, poate mai vizibil decât oricând, cât de multe lucruri putem face #împreună, câte vieți putem schimba! Ne-a arătat, mai clar ca niciodată, ce înseamnă activitatea voluntarilor și ce puternici suntem atunci când sărim în sprijinul celor de lângă noi.

Anul acesta, vă propunem să sărbătorim voluntariatul exact așa, #împreună cu cei de lângă noi, fie că au fost voluntari și înainte sau sunt la prima încercare: vă propunem să organizăm activități împreună cu cei pe care îi considerăm parte din familie!

Voluntariatul de familie se întâmplă atunci când membrii unei familii, participă #împreună la o activitate în beneficiul comunității.  Voluntariatul de familie merge dincolo de definițiile familiei – fie ele juridice sau religioase – și își propune să îi adune la un loc pe cei care simt această legătură puternică.

Vezi mai jos, ce înseamnă și cum poate să arate acest tip de voluntariat!

Puteți găsi câteva idei de activități și în Banca de idei. Vă provocăm așadar să găsiți activitatea potrivită, să invitați voluntarii să vi se alăture împreună cu familiile lor și completați harta SNV, propunând, ca de obicei orice activitate:

  • de voluntariat
  • de promovare a voluntariatului, sau
  • de celebrare a voluntarilor și a activității lor!

 

*******************

De la un an la altul, Săptămâna Națională a Voluntariatului a tot crescut și s-a dezvoltat. În același timp, s-a dezvoltat și voluntariatul în România. Creștem împreună pe tot parcursul anului, așa că nu trebuie să ratăm ocazia de a sărbători acest lucru, tot împreună, în această săptămână care ne e atât de dragă. Am schimbat culori, îndemnuri, experiențe și ne-am lăudat, tot împreună, cei mai activi voluntari.