Regulament SNV


SNV ediția 23  – 13-19 mai, 2024!

1. Pot deveni parteneri locali SNV 2024 organizații și instituții publice sau grupuri de inițiativă fără personalitate juridică.

2. Pentru a deveni partener local, o organizație/instituție sau un grup trebuie să completeze formularul de înscriere și să înscrie minim 1 activitate pentru SNV 2024. Actualizarea calendarului de activități al SNV va fi făcută pe parcursul procesului de înscriere.

3. Prin completarea formularului de înscriere de pe site-ul SNV, partenerii locali confirmă că acceptă acest regulament, și politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

4. Atât partenerii noi cât și partenerii locali participanți la edițiile trecute vor completa formularul de înscriere la ediția SNV 2024.

5. Înainte de a completa formularul de înscriere, vă rugăm să încărcați AICI sigla organizației sau a instituției voastre.  Sigla  va fi folosită exclusiv pentru a indica participarea voastră la SNV, în calitate de partener local. Sigla poate fi încărcată în format jpeg/png, dar este de preferat să fie de o calitate bună. Pentru a o identifica cu ușurință, vă rugăm să denumiți fișierul încărcat cu numele organizației sau al instituției voastre.

Pentru a încărca un fișier, deschideți link-ul de mai sus, deschideți folderul cu sigla și mutați cu ajutorul mouse-ului fișierul/imaginea pe pagina deschisă (drag and drop).

6. Activitățile care pot fi înscrise de partenerii locali trebuie să fie conforme cu spiritul SNV și să se încadreze în cele 3 tipuri de activități recomandate:

  • activități de voluntariat
  • activități de promovare a voluntariatului și a oportunităților de voluntariat
  • activități de recunoaștere și sărbătorire a voluntarilor și voluntariatului

Nu este obligatoriu, dar vă încurajăm să adoptați tema ediției pentru activitățile pe care le înscrieți. Ea vine ca o provocare, dar și ca o oportunitate de a ne întâlni cu idei noi.

7. Înscrierile de activități în SNV trebuie să se realizeze până cel puțin cu o săptămână înainte de începerea SNV, pentru a apărea pe hartă, respectiv până pe 7 mai 2024.

8. Activitățile înscrise de partenerii locali SNV ediția curentă trebuie să ia loc în perioada evenimentului, respectiv 13-19 mai 2024, pentru a fi adăugate pe harta SNV.

9. Activitățile înscrise în formular trebuie să aibă date de contact valide.

10. În urma primei completării formularului, veți avea posibilitatea să solicitați o copie a înscrierii. Odată cu primirea acesteia pe email, veți primi și link-ul către formularul deja completat. În caz că apar modificări în planul activităților, le veți putea modifica și în formular, de pe acest link.

11. Activitățile înscrise în formular pentru calendarul național trebuie să precizeze clar dacă evenimentul este deschis sau nu pentru voluntari externi, doritori din comunitate.

12. Partenerii locali își asumă responsabilitatea de completa în termen de 2 săptămâni de la finalul SNV formularul de evaluare (post-SNV), care va include scurte descrieri ale acțiunii, numărul de voluntari implicați, numărul de beneficiari, șamd.

13. Certificatele de apreciere pentru partenerii locali sunt eliberate doar dacă s-au primit raportul și pozele în termenul agreat. Certificatele sunt trimise la adresa de email furnizată în formularul de înscriere în cea de-a 3-a săptămână după încheierea SNV, în format electronic, pe numele organizației/instituției/grupului înscris pe platforma SNV. Pro Vobis nu eliberează certificate de apreciere nominale, adică pe numele unor persoane fizice – coordonatori de activități sau voluntari. Organizatorii trimit prin email un model de certificat de apreciere pentru voluntarii partenerilor locali.

14. Sigla SNV trebuie folosită, fără modificări, în toate contextele în care se menționează SNV și unde acest lucru este posibil, cu link la www.saptamanavoluntariatului.ro.

15. Materialele de promovare SNV pot fi folosite strict în contextul SNV sau al unor activități potrivite cu spiritul evenimentului.

16. Pro Vobis își rezervă dreptul de a refuza afilierea cu SNV a unor entități sau activități nepotrivite cu spiritul evenimentului, care nu respectă legislația în vigoare și bunele practici în domeniul voluntariatului, care au încălcat regulamentul SNV în trecut sau evenimente cu informații insuficiente sau neclare ca scop și organizare.

Vezi și secțiunea Întrebări frecvente.