Regulament


SNV ediția 18 – 13-19 mai, 2018

1. Pot deveni parteneri locali SNV 2019 organizații și instituții non-profit sau grupuri de inițiativă fără personalitate juridică.

2. Pentru a deveni partener local, o organizație/instituție sau un grup trebuie să completeze formularul de înscriere și să înscrie minim 1 activitate pentru SNV 2019. Actualizarea calendarului de activități al SNV va fi făcută de organizatorii ediției 2019.

3. Prin completarea formularului de inscriere de pe site-ul SNV, partenerii locali confirmă că acceptă acest regulament, și politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

4. Atât partenerii noi cât și partenerii locali participanți la edițiile trecute vor completa formularul de înscriere la ediția SNV 2019. *Conturile deschise în edițiile trecute pe platforma www.saptamanavoluntariatului.ro nu mai sunt de actualitate.

5. Partenerii locali pot încărca sigla organizației lor în formularul de creare a contului. Partenerii care nu încarcă sigla vor figura doar cu denumirea organizației/instituției pe pagina Partenerilor SNV.

6. Activitățile care pot fi înscrise de partenerii locali trebuie să fie conforme cu spiritul SNV și să se încadreze în cele 3 tipuri de activități recomandate:

  • activități de voluntariat
  • activități de promovare a voluntariatului și a oportunitaților de voluntariat
  • activități de recunoaștere și sărbătorire a voluntarilor și voluntariatului

Nu este obligatoriu, dar vă încurajăm să adoptați tema ediției pentru activitățile pe care le înscrieți. Ea vine ca o provocare dar și ca o oportunitate de a ne întâlni cu idei noi.

7. Înscrierile de activități în SNV se închid cu 1 săptămână înainte de începerea SNV.

8. Activitățile înscrise de partenerii locali SNV ediția curentă trebuie să ia loc în perioada evenimentului, 13-19 mai 2019, pentru a fi adăugate în calendarul național SNV .

9. Activitățile înscrise în fomular pentru calendarul național trebuie să aibă date de contact valide.

10. Activitățile înscrise în formular pentru calendarul național trebuie să precizeze clar dacă evenimentul este deschis sau nu pentru voluntari externi, doritori din comunitate.

11. Partenerii locali își asumă responsabilitatea de a ne transmite, prin email:

  • Estimari privind numărul de voluntari, beneficiari și resurse care urmează să fie implicate în SNV, (înainte de eveniment).
  • Raportul evenimentului/evenimentelor din SNV se pot transmite până pe data de 25 mai 2019 și trebuie să includă o scurtă descriere a acțiunii, numărul de voluntari implicați, numărul de beneficiari, șamd.

12. Certificatele de apreciere pentru partenerii locali sunt eliberate doar dacă s-au primit raportul și pozele în termenul agreat. Certificatele sunt trimise la adresa de e-mail furnizată în formularul de înscriere în cea de-a 3-a săptămână după încheierea SNV, în format electronic, pe numele organizației/instituției/grupului înscris pe platforma SNV. Organizatorii trimit prin email un model de certificat de apreciere pentru voluntarii partenerilor locali.

13. Sigla SNV trebuie folosită, fără modificări, în toate contextele în care se menționeaza SNV și unde acest lucru este posibil, cu link la www.saptamanavoluntariatului.ro.

14. Materialele de promovare SNV pot fi folosite strict în contextul SNV sau a a unor activități potrivite cu spiritul evenimentului.

15. Pro Vobis își rezervă dreptul de a refuza afilierea cu SNV a unor entități sau activități nepotrivite cu spiritul evenimentului, care nu respectă legislația în vigoare și bunele practici în domeniul voluntariatului, care au încălcat regulamentul SNV în trecut sau evenimente cu informații insuficiente sau neclare ca scop și organizare.

Vezi și secțiunea Întrebări frecvente.