Regulament SNV


SNV ediția 19 – 7-13 septembrie, 2020!

1. Pot deveni parteneri locali SNV 2020 organizații și instituții non-profit sau grupuri de inițiativă fără personalitate juridică.

2. Pentru a deveni partener local, o organizație/instituție sau un grup trebuie să completeze formularul de înscriere și să înscrie minim 1 activitate pentru SNV 2020. Actualizarea calendarului de activități al SNV va fi făcută în cadrul procesului de înscriere.

3. Prin completarea formularului de inscriere de pe site-ul SNV, partenerii locali confirmă că acceptă acest regulament, și politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

4. Atât partenerii noi cât și partenerii locali participanți la edițiile trecute vor completa formularul de înscriere la ediția SNV 2020.

5. Înainte de a completa formularul de înscriere, vă rugăm să încărcați aici sigla organizației sau a instituției voastre: https://drive.google.com/drive/folders/1Gdlg-SeioOVoUWV4JI9gLO5puc1O3GeV?usp=sharing.

Sigla poate fi încărcată în orice format, dar este de preferat să fie de o calitate bună. Pentru a o identifica cu ușurință, vă rugăm să denumiți fișierul încărcat cu numele organizației sau al instituției voastre.

Pentru a încărca un fișier, deschideți link-ul de mai sus, deschideți folderul cu sigla și mutați cu ajutorul mouse-ului fișierul/imaginea pe pagina deschisă (drag and drop).

6. Activitățile care pot fi înscrise de partenerii locali trebuie să fie conforme cu spiritul SNV și să se încadreze în cele 3 tipuri de activități recomandate:

  • activități de voluntariat
  • activități de promovare a voluntariatului și a oportunitaților de voluntariat
  • activități de recunoaștere și sărbătorire a voluntarilor și voluntariatului

Nu este obligatoriu, dar vă încurajăm să adoptați tema ediției pentru activitățile pe care le înscrieți. Ea vine ca o provocare, dar și ca o oportunitate de a ne întâlni cu idei noi.

7. Pentru validarea înscrierii în SNV, este nevoie să creați un eveniment pe Facebook pentru fiecare activitate înscrisă (înainte de completarea formularului de înscriere), pentru care să setați pagina de Facebook Săptămâna Națională a Voluntariatului cu rol de coorganizator(co-host). Dacă nu ați mai făcut asta până acum, v-am pregătit o serie de instrucțiuni aici, alături de 5 scurte recomandări privind formularea unei descrieri pentru un eveniment pe facebook: https://bit.ly/Instructiuni_evenimentFacebook. 

8. Înscrierile de activități în SNV se închid cu 1 săptămână înainte de începerea SNV.

9. Activitățile înscrise de partenerii locali SNV ediția curentă trebuie să ia loc în perioada evenimentului, 7-13 septembrie 2020, pentru a fi adăugate în calendarul național SNV .

10. Activitățile înscrise în formular trebuie să aibă date de contact valide.

11. Activitățile înscrise în formular pentru calendarul național trebuie să precizeze clar dacă evenimentul este deschis sau nu pentru voluntari externi, doritori din comunitate.

12. Partenerii locali își asumă responsabilitatea de completa în termen de 2 săptămâni de la finalul SNV formularul de evaluare (post-SNV) ce va include scurte descrieri ale acțiunii, numărul de voluntari implicați, numărul de beneficiari, șamd.

13. Certificatele de apreciere pentru partenerii locali sunt eliberate doar dacă s-au primit raportul și pozele în termenul agreat. Certificatele sunt trimise la adresa de e-mail furnizată în formularul de înscriere în cea de-a 3-a săptămână după încheierea SNV, în format electronic, pe numele organizației/instituției/grupului înscris pe platforma SNV. Organizatorii trimit prin email un model de certificat de apreciere pentru voluntarii partenerilor locali.

14. Sigla SNV trebuie folosită, fără modificări, în toate contextele în care se menționează SNV și unde acest lucru este posibil, cu link la www.saptamanavoluntariatului.ro.

15. Materialele de promovare SNV pot fi folosite strict în contextul SNV sau al unor activități potrivite cu spiritul evenimentului.

16. Pro Vobis își rezervă dreptul de a refuza afilierea cu SNV a unor entități sau activități nepotrivite cu spiritul evenimentului, care nu respectă legislația în vigoare și bunele practici în domeniul voluntariatului, care au încălcat regulamentul SNV în trecut sau evenimente cu informații insuficiente sau neclare ca scop și organizare.

Vezi și secțiunea Întrebări frecvente.