Regulament


Editia 17 a SNV – 14-20 mai, 2018

1. Pot deveni parteneri locali SNV editia curenta organizatii si institutii non-profit sau grupuri de initiativa fara personalitate juridica.

2. Pentru a deveni partener local, o organizatie/institutie sau un grup trebuie sa completeze formularul de inscriere din sectiunea Inscriere a site-ului SNV (incepand cu data de 16 aprilie) si sa inscrie minim 1 activitate pentru SNV 2018. Actualizarea calendarului de activitati al SNV va fi facuta de organizatorii editiei 2018.

3. Prin completarea formularului de inscriere de pe site-ul SNV, partenerii locali confirma ca accepta acest regulament.

4. Atat partenerii noi cat si partenerii locali participanti la editiile trecute vor completa formularul de inscriere la editia SNV 2018. *Conturile deschise in editiile trecute pe platforma www.saptamanavoluntariatului.ro nu mai sunt de actualitate.

5. Partenerii locali pot trimite sigla organizatiei la snv@provobis.ro pentru a fi afisata la sectiunea Lista parteneri. Partenerii care nu incarca sigla vor figura doar cu denumirea organizatiei/institutiei.

6. Activitatile care pot fi inscrise de partenerii locali trebuie sa fie conforme cu spiritul SNV si sa se incadreze in cele 3 tipuri de activitati recomandate:

  • activitati de voluntariat
  • activitati de promovare a voluntariatului si a oportunitatilor de voluntariat
  • activitati de recunoastere si sarbatorire a voluntarilor si voluntariatului

7. Inscrierile de activitati in SNV se inchid cu 2 saptamani inainte de inceperea SNV.

8. Activitatile inscrise de partenerii locali SNV editia curenta pentru a fi adaugate in calendarul national SNV trebuie sa se desfasoare in perioada evenimentului, 14-20 mai 2018.

9. Activitatile inscrise in fomular pentru calendarul national trebuie sa aiba date de contact valide.

10. Activitatile inscrise in formular pentru calendarul national trebuie sa precizeze clar daca evenimentul este deschis sau nu pentru voluntari externi, doritori din comunitate.

11. Partenerii locali isi asuma responsabilitatea de a ne transmite, prin email:

  • Estimari privind numarul de voluntari, beneficiari si resurse care urmeaza sa fie implicate in SNV, (inainte de eveniment).
  • O raportare narativa si poze de la evenimente (post-eveniment). Raportarea se deschide in prima zi de SNV si ramane deschisa timp de 2 saptamani dupa incheierea SNV.
  • o raportare cantitativa privind numarul de voluntari, beneficiari samd implicati (post-eveniment). Raportarea se deschide in prima zi de SNV si ramane deschisa timp de 2 saptamani dupa incheierea SNV.

12. Certificatele de apreciere pentru partenerii locali sunt eliberate doar daca s-au primit raportul si pozele in termenul agreat si daca s-a solicitat un certificat de catre partenerul respectiv. Certificatele sunt trimise la adresa de e-mail furnizata in formularul de inscriere in cea de-a 3-a saptamana dupa incheierea SNV, in format electronic, pe numele organizatiei/institutiei/grupului inscris pe platforma SNV. Organizatorii trimit prin email un model de certificat de apreciere pentru voluntarii partenerilor locali.

13. Sigla SNV trebuie folosita, fara modificari, in toate contextele in care se mentioneaza SNV si unde acest lucru este posibil, cu link la www.saptamanavoluntariatului.ro.

14. Materialele promotionale SNV pot fi folosite strict in contextul SNV sau a a unor activitati potrivite cu spiritul evenimentului.

15. Pro Vobis isi rezerva dreptul de a refuza afilierea cu SNV a unor entitati sau activitati nepotrivite cu spiritul evenimentului, care nu respecta legislatia in vigoare si bunele practici in domeniul voluntariatului, care au incalcat regulamentul SNV in trecut sau evenimente cu informatii insuficiente sau neclare ca scop si organizare.

Vezi si sectiunea Intrebari frecvente.