Căutăm super-eroi!


Criza prin care trecem acum a transformat un număr mare de oameni în adevărați eroi. Unii dintre ei „luptă” în linia întâi, fac mari sacrificii pentru binele nostru, al tuturor, și merită toată recunoștința noastră!

Alții și-au descoperit super-puteri în umbră și s-au alăturat altora la fel ca ei. S-au înscris ca voluntari sau au pornit o inițiativă împreună cu prietenii sau colegii de birou. Poate că nu se află în linia 1, dar cu siguranță acțiunile pe care le fac reușesc să aducă îmbunătățiri substanțiale în viețile celor pentru care s-au implicat. Noi vrem să-i cunoaștem pe cât mai mulți dintre ei!

 

În perioada 11 – 17 mai 2020 trebuia să aibă loc Săptămâna Națională a Voluntariatului, care după cum știți deja, a fost amânată. SNV a fost încă din 2002, de la prima ediție, o sărbătoare a voluntariatului și a voluntarilor, care se implică pentru ceilalți, de bună voie și fără a aștepta o răsplată materială. În ultimele luni am putut observa multe schimbări, dar una dintre cele mai frumoase a fost incredibila mobilizare a voluntarilor. 

 

Un număr extraordinar de oameni au văzut ce se întâmplă în jurul lor și s-au hotărât să ajute. Au pus umărul și au susținut autoritățile și unitățile medicale și au reușit, prin acțiuni mai mari sau mai mici, să rezolve probleme într-un mod rapid și eficient. Asta merită cu siguranță sărbătorit! Așa cum ne-am obișnuit, în a treia săptămână a lunii mai.

 

Ce ne propunem?

Să aducem în prim plan voluntarii, organizațiile și activitățile de voluntariat care combat efectele pandemiei!! 

Să arătăm tuturor ce putere are comunitatea, câte resurse există, cum putem contribui fiecare și câte probleme putem rezolva. Împreună.

 

Așa că, dacă

  • Ți-ai descoperit pe parcursul crizei o super-putere, cum ar fi livrarea de produse pentru cei care mai bine #StauAcasă, strângerea de fonduri, centralizarea de nevoi, crearea de materiale de informare sau educaționale, susținerea celor din jur prin orice alt tip de acțiune;
  • Faci parte dintr-o inițiativă, organizație, instituție care desfășoară noi activități de răspuns la efectele crizei
  • Ți-ai pus în sprijinul comunității super-puterea de a coordona alți voluntari;
  • Știi despre astfel de super-eroi sau super-echipe și poți să ne dai câteva detalii,

te rugăm să completezi acest formular!

 

În săptămâna 11-17 mai, în perioada în care trebuia să aibă loc cea mai mare sărbătoare a voluntariatului, noi vom prezenta poveștile lor, sărbătorind cum se cuvine:

  • Vom afla cu toții ce înseamnă activitatea de voluntariat și cum arată o zi din viața unui voluntar pe timp de criză,
  • Vom descoperi cum se organizează echipele de voluntari și care sunt cele mai bune practici de lucru cu voluntarii
  • Vom învăța împreună unii de la alții și vom mulțumi în același timp celor care se implică, pentru noi toți!
  • Ne vom sărbători super-eroii nedescoperiți încă!

 

*Vom alege pentru publicare povești cât mai diverse scrise direct de voluntari și exemple de bune practici în lucrul cu aceștia, în activități realizate pentru combaterea efectelor pandemiei.