Elena Saucă – Voluntar SNV 2021


Sărbătorim noi voluntariatul, dar și noi la rândul nostru avem în echipă voluntari – și încă ce super voluntari! Nici nu se putea altfel, cu atât mai puțin în SNV!

Haideți să vă spunem despre Elena Patricia Saucă, un suflet autentic de voluntar! De ce spunem asta? Pentru că e un om care își dedică o parte semnificativă a vieții în proiecte diverse de voluntariat, iar cu Pro Vobis nu este la prima colaborare.

Încă de când am demarat pregătirile pentru SNV2021, Elena și-a exprimat disponibilitatea de a ne susține cu acest eveniment etalon pentru ea, pe care l-a urmărit de ani mulți și în care s-a și implicat ca voluntar în trecut, la Brașov și la Cluj. Era unul din miile de voluntari pe care noi îi număram cu încântare. Și apoi a pășit în barca organizatorilor, cu drag mare de SNV și rolul acestui eveniment, cu poftă de a contribui eficient, cu întrebări pertinente și despre structura evenimentului, dar și la nivel macro, despre voluntariat în general în România.

Elena a analizat rezultatele sondajului pre-SNV la care au răspuns 70 din partenerii SNV și ne-a permis să extragem concluzii valoroase pentru organizarea ediției aniversare. Ea ne-a fost alături chiar de la începutul înscrierilor pentru ediția 20 a SNV. Știți faimoasa hartă SNV, nu? Ei bine, ea s-a asigurat că harta SNV e completă și mereu actualizată, că fiecare organizație are încărcate activitățile și sigla, ceea ce a presupus uneori zeci de click-uri la fiecare postare, alteori editări și mereu multă multă concentrare și atenție! Aproape 150 de organizații au trecut prin mâinile iscusite ale Elenei și pe la ochii ei atenți și au împânzit harta până la versiunea pe care o avem astăzi. Numărate, sunt peste 200 de activități unice!

Când am început să primim comenzile de tricouri a fost nebunie! Emite facturi, dă telefoane, trimite e-mailuri, pregătește pachete… zeci si zeci! Nu e treabă ușoară să ții evidențe și să trimiți sute de tricouri în toată țara în doar câteva zile, dar ajutorul Elenei a fost și la acest pas foarte, foarte folositor.

Să nu uitam de #povestidevoluntar, o serie prin care am aflat de tineri din toată țara, ale căror experiențe de voluntariat, planuri și ambiții ne-au inspirat și ne-au bucurat deopotrivă în fiecare zi de #SNV20. Pe toți i-am cunoscut datorită Elenei și a faptului că e atât de bine conectată la universul voluntariatului. Mai mult, Elena a completat Banca de Idei de anul acesta și a strâns informații valoroase pentru articolele care au devenit apoi seria #20de, pe site-ul www.saptamanavoluntariatului.ro.

Tot Elena a fost cea care ne-a ajutat să colectăm imagini de la evenimentele din cadrul SNV organizate de voi, ca mai apoi să putem arăta tuturor câte lucruri frumoase se întâmplă în SNV – prin postările cu Albumul Zilei.

I-a plăcut atât de mult această activitate încât, descoperind multitudinea de activități din țară în imaginile de la zeci de parteneri, a exclamat cu încântare – “Orice mi-ați da de făcut săptămâna asta, sunt într-o bună dispoziție de ne-egalat! Cer fotografii partenerilor, vin înspre mine și sunt atât de bucuroasă! Ce energie faină! Toată-s entuziasm!” Când voluntarul tău vorbește și se simte așa, știi că potrivirea între cauză și omul dăruit ei este perfectă!

Cu siguranță că unii din voi ați interacționat cu ea în anumite etape ale #SNV20. Noi însă am ținut aproape pe tot parcursul pregătirii și bine am făcut!

Îi mulțumim Elenei pentru dedicare și implicare, răbdare și atenție la detalii! Și pentru un “DA!” sau “SIGUR!” spuse mereu fără ezitare, la orice sarcină a venit spre ea, pentru pasiunea cu care “propovăduiește” și susține SNV-ul și pentru că are mereu la ea o vorbă bună, o încurajare, o apreciere!