Portret de voluntar – editia a zecea!


Continuam si anul acesta cu seria de portrete video. Ne-au impresionat foarte mult cele de anul trecut asa ca ardem de nerabdare sa vedem raspunsurile la provocarea din acest an!

Dupa cum stiti, mesajul acestei editii SNV este „Poti, Vrei, dar Faci?”. Ii invitam asadar, pe cei mai convinsi si creativi voluntari sa raspunda la intrebarea „Poti, vrei, ce te determina sa faci?” Cu alte cuvinte, care este motivul, cauza, care a fost momentul in care v-ati hotarat sa deveniti activi prin voluntariat?

Pentru inregistrarea raspunsurilor nu e nevoie de aparatura sau efecte speciale, ci doar de un telefon care poate inregistra video si de putere de convingere.

Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat colecteaza mesajele voastre in publicatia online „Portret de voluntar” editia a noua, care va fi lansata pe pagina www.portretdevoluntar.provobis.ro, in Saptamana Nationala a a Voluntariatului, 15-21 mai2017.

Regulament „Portret de voluntar”:

-> Inscrierile se fac prin formularul disponibil aici: https://goo.gl/forms/J3Fr8UDu916BQogv2.

-> Cine poate realiza si propune un material video pentru Portret de voluntar 2017?

  • Voluntari de orice varsta (minim 15 ani, conform legii) si din orice colt al tarii. Preferam mesajele individuale, insa ne puteti trimite si mesaje de grup.

-> Calitatea filmarii?

  • Nu este nevoie de filmare profesionista, editare si efecte speciale, oricine putand sa se filmeze chiar si cu un smartphone. Te poti filma tu insuti sau poti ruga pe cineva sa te filmeze in timp ce vorbesti. Incearca sa fii cat mai convingator!
  • Este important sa te vedem bine si sa te auzim bine, ca sa putem urmari cat mai usor mesajul. Ai grija sa filmezi intr-un loc in care este liniste si verifica sa iasa imaginea clara.

-> Mesajul trebuie sa fie in limba romana.

-> Avem nevoie sa ne trimiti materialul video in original. Poti folosi www.wetransfer.com pentru a-l transfera.

-> Durata maxima a unui material video inscris: 2 minute.

-> Termen limita de trimitere a inscrierilor: 19 mai 2017.

-> Ne rezervam dreptul de a selecta materialele video primite, in vederea publicarii pe site.

-> Prin inscrierea ta in campanie, ne acorzi dreptul de a folosi materialul tau video in cadrul publicatiei online „Portret de voluntar”, dar si in cadrul altor campanii de promovare a voluntariatului derulate de Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat, cu mentionarea autorului.


Publicatia electronica „Portret de voluntar” este o colectie de povesti ale unor voluntari care au prins gustul voluntariatului si pun mult suflet in ceea ce fac, povesti culese de la organizatii si voluntari din intreaga tara, in urma unui apel public. Inca din 2007 publicatia aduna la un loc povesti din viata voluntarilor care presara Romania cu fapte bune. „Portret de voluntar” este o oglinda a diversitatii oamenilor care au prins gustul voluntariatului, a cauzelor pentru care activeaza, a experientelor pe care le traiesc si a gandurilor impartasite de acestia. Incepand cu editia a opta (2015), „Portret de voluntar” face parte din campania Saptamana Nationala a Voluntariatului si se poate accesa la adresa web www.portretdevoluntar.provobis.ro.