Concurs de evenimente pe tema locuirii – Rezultate


Așteptarea a luat sfârșit! Echipa Pro Vobis a analizat toate cele 23 de candidaturi înscrise în cadrul Concursului de Idei dedicat locuirii din cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, ediția 2020! Ne bucurăm tare mult că provocarea noastră a fost acceptată și că peste tot în țară, în comunități mai mari sau mai mici, oameni implicați s-au ambiționat să facă lucruri frumoase, în ciuda circumstanțelor actuale! Pe parcurs o să aflați mai multe despre toate activitățile minunate care sunt în pregătire!
Nu vrem să mai prelungim suspansul, așadar vă facem cunoștință cu câștigătorii din acest an: 

 

  1.       Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune – PoveȘtiri din cartier
  2.       Asociația Pirita Children – Copiii din Pirita – Cutii poștale pentru Pirita
  3.       Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități „Sf. Nectarie” Mediaș ( denumire veche Centrul de Integrare și Terapie Ocupațională Mediaș) – Storytelling pentru adulți – casa din sufletul meu
  4.       Clubul IMPACT Pride of Petroșani al Școlii Gimnazială ”Ion Gheorghe Duca” Petroșani – Fă Rai din ce ai! Smart people build Smart Cities
  5.       Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 6 – Comunitatea- un loc accesibil pentru fiecare
  6.       Fundația Județeană pentru Tineret Timiș – Sub cerul liber
  7.       Fundația pentru Tineret ELMi – Sunt responsabil pentru comunitate!
  8.       Grădinița cu Program Normal Vinerea/ Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir, jud. Alba – Căsuțe pentru voluntari
  9.       Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Local Scouts Cluj – Ca să creștem mari!
  10.   Team for Youth Association – Împreună sub același acoperiș

 

Vrem să felicităm toți concurenții și trebuie să recunoaștem că procesul de selecție nu a fost ușor!!! Au fost înscrise în concurs foarte multe evenimente frumoase și, indiferent de rezultate, ne-am bucura să aibă loc în Săptămâna Națională a Voluntariatului!

Criteriile de selecție și cele de stabilire a premiilor au fost: claritatea aplicației, creativitatea evenimentelor propuse, relevanța evenimentului propus în relație cu scopul concursului, legătura directă între activitățile propuse și locuire, numărul estimat de persoane informate despre dreptul la locuire și problematica locuirii în general. 

De asemenea, pentru a intra în concurs, activitățile înscrise au îndeplinit următoarele criterii: desfășurarea în Săptămâna Națională a Voluntariatului  (7-13 septembrie 2020), implicarea sau informarea publicul într-o manieră creativă în a înțelege problematica locuirii, promovarea modurilor în care ne putem implica în susținerea dreptului la locuire și implicarea directă a unei echipe de voluntari. 

Organizațiile câștigătoare urmează să primească mai multe detalii pe e-mail din partea noastră în decursul acestei săptămâni!

Concursul de Idei dedicat locurii din cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului se desfășoară cu sprijinul proiectului Build Solid Ground, un proiect finanțat de Comisia Europeană, în care 14 organizații din Europa lucrează împreună pentru a stimula implicarea cetățenilor și promovarea dreptului la locuire, dreptului egal la proprietate imobiliara și a orașelor durabile și sustenabile.