Start SNV 2022 – Comunicat de presă


Comunicat de presa SNV 2022

 

Ce începe cu Ziua Europei și se încheie cu Ziua Internațională a Familiei? Cum ce? SNV – cu tema anului, Voluntariatul de Familie.

Peste 120 de instituții și organizații sărbătoresc voluntariatul, voluntarii și impactul lor în comunitate. Ediția 21 a Săptămânii Naționale a Voluntariatului are loc între 9 și 15 mai, 2022. De-a lungul celor 7 zile, vor fi organizate peste 230 de activități de voluntariat, care promovează voluntariatul și voluntarii generoși care s-au implicat în ultimii ani.

„Ultima perioadă ne-a învățat poate mai multe lecții decât ne-am dorit. Dar ne-a arătat, poate mai vizibil decât oricând, cât de multe lucruri putem face #împreună, câte vieți putem schimba! Ne-a arătat, mai clar ca niciodată, ce înseamnă activitatea voluntarilor și ce puternici suntem atunci când sărim în sprijinul celor de lângă noi.

Anul acesta, vă propunem să sărbătorim voluntariatul exact așa, #împreună cu cei de lângă noi, fie că au fost voluntari și înainte sau sunt la prima încercare: vă propunem să organizăm activități împreună cu cei pe care îi considerăm parte din familie!”

 (Diana Bere – coordonator SNV)

Ca în fiecare an, SNV propune partenerilor locali câte o temă, prin care să exploreze un anumit tip de voluntariat. Tema acestui an este Voluntariatul de Familie – un nou tip de voluntariat, care aduce numeroase beneficii tuturor celor implicați. (detalii: http://www.saptamanavoluntariatului.ro/tema-snv-2022/)

Tricoul SNV (http://www.saptamanavoluntariatului.ro/tricou-snv-2022/) este o altă tradiție care îi reunește pe toți cei pasionați de voluntariat, prin același mesaj. Anul acesta, dar și în cei de dinainte, voluntarii de peste tot ne-au arătat că putem ajunge ”împreună, până sus la lună!” așa că ne-am hotărât să și declarăm asta. Astfel, peste 1500 de voluntari vor purta simultan de azi până duminică acest simbol al încrederii în puterea noastră de a genera schimbare, dacă ne adunăm cu mic cu mare.

*****

Am apreciat cum campania ne face pe noi, membrii ONG, să realizăm cât de important este voluntariatul pentru noi, dar și pentru o comunitate sănătoasă.”

Bădescu Georgiana – Create.Act.Enjoy – partener local SNV 2021

”Foarte buna organizare și mediatizare a Săptămânii Naționale a Voluntariatului, calitatea materialelor puse la dispoziție de minunata echipă de organizatori, conștientizarea de către participanți a rolului voluntariatului în reușita activităților civice.”

Penciuc Gabriela – Școala Gimnazială Siminicea –  partener local SNV 2021

*****

România a sărbătorit SNV pentru prima dată în 2002 și pe parcursul celor 20 ediții anterioare realizate, a înregistrat peste 2.500 de parteneri locali – organizații și instituții care au organizat activități de voluntariat – și peste 75.000 de voluntari implicați. Mai multe detalii despre ediții anterioare aici (http://www.saptamanavoluntariatului.ro/editii-anterioare/).

SNV este o inițiativă a asociației Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat (www.provobis.ro) care a devenit astfel coordonatorul SNV la nivel național.

Săptămâna Națională a Voluntariatului are loc pe tot globul, având o tradiție de zeci de ani (Canada – din 1943, SUA – din 1974, Marea Britanie – din 1984, etc.)

Mai multe detalii:

Diana Bere – Coordonator SNV

diana[@]provobis.ro

Facebook.com/saptamanaSNV

https://www.instagram.com/comunitateasnv/