Super-Andreea


Cum arată o zi de a mea de voluntariat?

Ei bine, începe la ora 7 dimineaţa când mă trezesc . Mă pregătesc , îmi fac „ghiozdanul” şi pachetul de mâncare, iar la ora 8 vine colega mea şi mă ia să mergem la Sediul Central al Crucii Roşii Române. Prima oară când ajungem ne întâlnim cu toţi colegii (angajaţi şi voluntari) şi ne bem ceaiul/cafeaua împreună şi povestim despre cum ne simţim- asta ne ajută să rămânem în formă!

După aceea merg şi îmi fac o listă cu ceea ce am de făcut în acea zi. În principal domeniul meu de activitate este educaţia- educaţia umanitară şi educația pentru sănătate. În această luptă cu Covid-19 mi-am concentrat activitatea pe crearea de materiale informative pentru voluntari şi pentru publicul larg, fișe de lucru pentru copii şi adolescenţi, videoclipuri educative pentru elevi (toate acestea se pot găsi pe pagina de facebook a Crucii Roșii Române.

Bineînţeles că au fost zile când am fost şi pe teren pentru a face pachete alimentare pentru cei aflați în nevoie şi pentru a promova informaţiile legate de Covid-19 cetăţenilor. Un moment interesant…ce m-a bucurat….cred că e faptul că lumea s-a unit şi am simţit foarte intens sentimentul de grijă pentru comunitate, dorinţa de a fi uniţi şi a fi unul lângă celălalt chiar dacă nu s-a putut asta fizic. Sentimentul de a ştii că ai tăi colegii din întreaga lume, care fac parte din Mişcarea Internaţională a Crucii şi Semilunii Roşii, luptă alături de tine … e ceva magic!

Colegii cu care lucrez…nu au ţinut cont niciodată în această perioadă că s-au terminat orele de lucru sau că e weekend. Să vezi în jurul tău oameni care depun toate eforturile pentru binele colectiv e foarte frumos. Nu cred ca am toate cuvintele ca să descriu cum mă simt după o zi de voluntariat (care se termină destul de târziu) şi câtă recunoştinţă am pentru eforturile tuturor implicaţi în misiunea de ajutorare.

Andreea Dumitroae – Crucea Roșie Română

*Ilustrație realizată de Alisia Damian-Coantă