Super-Florin


Totul a început în luna martie 2020, când simțind nevoia de a mă implica în această luptă, l-am cunoscut pe Sorin Marinescu, coordonatorul proiectului „Fii voluntar pentru vârstnici”, proiect în care m-am înscris.

Atunci s-a creat între noi o legătură care continuă să crească zilnic.

Avându-l alături și pe Cristi Calauz din partea  Kaufland România, am reușit să rezolvăm și să punem la punct tot ce înseamnă partea tehnica, timesheets pentru voluntari, managementul voluntarilor din cadrul campaniei.

Au urmat primele zile, în care împreună cu Sorin, porneam la drum dimineața de la 8.30, stabileam traseul, ne întâlneam cu voluntarii, îi integram în program, ne asiguram că toți avem echipamentul de protecție necesar, făceam training.

De la bun început suportul emoțional, socializarea ( păstrând distanța recomandată) și motivarea voluntarilor au fost printre priorități, lucruri pe care Sorin știe cel mai bine să le facă.

Apoi,  intram efectiv ” în paine”. Comenzile persoanelor vârstnice erau și sunt preluate telefonic de către operatori, care prin intermediul aplicației Glovo ajung la noi în magazin, după care sunt prelucrate de voluntari.

Ne ocupăm zilnic de comenzile lor.Le pregătim cu grijă, ne asigurăm de prospețimea și calitatea produselor comandate. Comenzile efectuate sunt apoi livrate GRATUIT prin sprijinul Kaufland de către curierii Glovo.

Unul din cele mai emoționante momente a fost în Vinerea Mare, când ghidați tot de Sorin am pregătit 100 de pachete cu alimente de bază, care au plecat împreună cu alte 100 de pachete oferite de cei de la City Grill, spre 200 de vârstnici. De livrare s-au ocupat cei de la FanCurier. 

Ceea ce m-a surprins în tot acest proiect  a fost mobilizarea noastră, solidaritatea de care dăm dovadă.

Sunt lucruri și emoțiile pe care unii dintre noi  în tot acest haos urban le-am redescoperit.
Am creat relații, conexiuni, am trăit și trăim emoții.

Pentru toate astea,  îi sunt recunoscător în primul rând lui Sorin.

În câteva cuvinte, acum facem parte din marea familie a voluntarilor.

Voluntariat făcut din suflet, cu pasiune și mult drag.

 

Florin Cristian Bacanu – Voluntar în cadrul campaniei „Fii voluntar pentru vârstnici” – Fundația Regală Margareta a României

*Ilustrație realizată de Andreea Buzec