Tema SNV 2019


Dragi prieteni și parteneri din toată țara, a venit momentul să punem împreună la cale ediția de anul acesta! SNV 2019 are loc, așa cum știți probabil deja, între 13 și 19 mai.
De la un an la altul, Săptămâna Națională a Voluntariatului a tot crescut și s-a dezvoltat. În același timp, s-a dezvoltat și voluntariatul în România. Creștem împreună pe tot parcursul anului, așa că nu trebuie să ratăm ocazia de a sărbători acest lucru, tot împreună, în această săptămână care ne e atât de dragă. Pe parcursul timpului, am schimbat culori, îndemnuri, experiențe și ne-am lăudat, tot împreună, cei mai activi voluntari.
În acest fel, am ajuns în 2019 la ediția cu numărul 18! Ne gândim la ea de câțiva ani deja, pentru că acest număr este inevitabil legat de dezvoltare, de o anumită maturitate. Am învățat și am sărbătorit împreună și acum, dacă ne uităm în jur, putem vedea cum s-au schimbat lucrurile.
Bineînțeles, asta nu înseamnă că nu mai avem și altele de învățat, de îmbunătățit și de dezvoltat. Doar că acum suntem mai pregătiți să o facem. Acestea fiind premisele, ne-am gândit că această ediție trebuie să ne ducă mai departe! Să ne provoace cu alte obiective! Obiective… MAJORE, dacă ne lăsați să le numim așa, Obiective de Dezvoltare Durabilă sau Obiective Globale, cum le numesc alții.
Am crescut și e momentul să luăm lumea-n piept, așa că tema ediției SNV 2019 va fi “Voluntariat pentru Dezvoltare Durabilă*”. Sună serios, implică întreaga lume și reprezintă o provocare numai bună pentru toată experiența pe care am acumulat-o până acum, împreună.
Fiți fără grijă, în pregătirea Săptămânii Naționale a Voluntariatului vă vom pune la dispoziție mai multe materiale despre Dezvoltarea Durabilă și, așa cum v-am obișnuit deja, și o colecție de idei de proiecte din care să vă inspirați! Pentru început puteți urmări pagina noastra Build Solid Ground Romania, unde apar articole despre Obiectivele Globale și ce se mai întâmplă în domeniu.
Ba mai mult, anul acesta vom organiza și un concurs de activități, iar cele 5 organizații sau instituții câștigătoare vor fi sprijinite de noi prin design-ul și producția materialelor de vizibilitate necesare activității propuse. Despre concurs vă vom divulga mai multe în curând!