Super-Sara


Din păcate am avut posibilitatea să particip doar o zi la o astfel de activitate, dar momentele fac parte din una dintre cele mai frumoase și interesante experiențe din voluntariat. Experiența nu este una ușoară. Ajungi să mergi în locuri uitate de lume unde ți-e greu să crezi că ar putea locui cineva într-un trai uman, ajungi să afli povești pe care nu poți să le creezi nici în filme SF, însă știm că viața bate filmul.

În 5 ore petrecute departe de casă am cunoscut oameni noi, oameni frumoși, oameni simpli care ascund povești triste după niște zâmbete calde. Am văzut locuri frumoase, departe de mediul aglomerat în care majoritatea ne petrecem aproape toată viața în fugă, acolo timpul este mai liniștit și mai fericit și ajungi să vezi că acolo își au existența niște suflete fără ajutor. Am cunoscut oameni trecuți prin viață, unii ne-au primit cu cel mai larg zâmbet existent, alții cu lacrimi și urări de sănătate, căci acum am realizat cât de esențială este, unii ne-au primit timizi, aceia aveau însă cele mai triste povești. Am depus efort fizic și psihic, am urcat și mers pe poteci ascunse, am obosit cărând sute de kilograme, am fost atacați psihic, gândindu-ne la ce urma să știm și cu ce gânduri triste că-i lăsăm în urmă plecam acasă. Am avut bucuria să fac acest gest umanitar alături de cea de-a doua familie, voluntari frumoși și puternici, alături de care nu am căpătat doar o altă activitate în dosarul de voluntar, ci o experiență cu o poveste grea în spate.

Să oferi în aceste zile, pentru mine, nu a însemnat doar un gest umanitar, ci un gest de a mă face pe mine fericită, căci bucuria mea creștea de fiecare dată când un pachet ajungea în siguranță la acel om neajutorat. Cu vorba pe care domnul director mi-a spus-o de atâtea ori: „poate nu ți se schimbă viața când ajuți, dar se va schimba viața celui ajutat” am plecat acasă mai mult decât mândră. Am plecată împlinită. Știu că acel gest mic a ușurat traiul lor chiar și pentru câteva clipe.

 

Sara-Maria Zarioiu -Crucea Roşie Română, Valcea

 

 

*Ilustrație realizată de Alisia Damian-Coantă